Lifestyle, gezondheid en ontspanning, Vakantie

Kartcentrum Lelystad

Lees hier over onze ervaringen bij kartcentrum Lelystad. Kartcentrum lelystad. Het kartcentrum is heel goed met de auto bereikbaar en er is parkeergelegenheid. Het ligt op het industriegebied vlakbij het nieuwe (momenteel nog niet in gebruik zijnde) vliegveld van Lelystad. Je parkeert vlakbij de ingang naast de weg. Bij nat weer ligt hier wel modder.

Het is een buitenkartbaan die bij bijna elke weersomstandigheden geopend is. Ook bij regen kan je dus karten. Ik geef toe, je wordt dan wel nat, maar karten in de regen geeft een leuke extra dimensie aan het karten! Voor de allerkleinsten zijn er duo karts beschikbaar.   De bijrijder moet een minimale lengte van 115 cm hebben. Voor de iets grotere kleintjes zijn er kinderkarts. Deze kinderkarts hebben een beperkter vermogen, hoger stoeltje en gordel. Zowel duo, kinder, gewone en snelle karts gaan tegelijkertijd de baan op. Ook mensen met een eigen baan kunnen hier karten. Op sommige momenten wordt de baan alleen beschikbaar gesteld aan mensen met eigen karts, op andere momenten gaan de mensen met een eigen kart tegelijkertijd met de huurkarts de baan op.

Ben je minimaal 1,55m? Dan huur je een kart voor volwassenen. Hiermee bereik je snelheden tot 85 km per uur. Wil je nóg sneller? Huur dan een VT250-kart met echte racemotor. Dat kan als je minimaal 17 jaar bent. De VT250 heeft een topsnelheid van 120 km per uur, voor het ultieme racegevoel.

Heb je geen eigen helm? Dan kan je een leenhelm gebruiken. Helmmutsjes voor deze helmen zijn wel verplicht en kosten 1 euro. Deze kan je daarna blijven gebruiken en kunnen gewassen worden. Ook hangen er jassen die je kan lenen in diverse maten, ook voor kinderen.

Via het scherm kan je de rondetijden zien en als je een account heb kan je via internet ook al je rondetijdes terugkijken. In je eigen profiel kan je ook een foto toevoegen die je dan op het scherm terug ziet (als je 1,2 of 3 bent geworden in de heat). Een heat voor een huurkart duurt 10 minuten.

Het circuit

Het circuit is overzichtelijk en breed met verschillende typen bochten en enkele rechte stukken. Er zijn veel inhaalmogelijkheden. Bij regen/nat wegdek kan je tijdens het karten erg nat en modderig worden. Ga dus niet met je nieuwst schoenen de baan op. Omdat alles buiten is heb je absoluut geen last van uitlaatgassen. Vanaf het terras is de baan perfect te overzien en door de tent blijf je hier droog als het regent.

Lessen

Zowel kinderen als volwassenen kunnen race les volgen. En je kan je ook inschrijven om deel te nemen aan races. Hier hebben wij (nog) geen ervaring mee.

Restaurant

Er is een restaurant om een hapje te eten en/of te drinken. Zelf meegebrachte eten/drinken is niet toegestaan. Er zijn toiletten aanwezig.

Beoordeling

We zijn er nu een aantal keren geweest. Het personeel is er altijd heel vriendelijk en behulpzaam. Alles is goed georganiseerd en ook voor de niet-karters is het leuk omdat je vanaf het terras kan kijken en niet in de stand van de uitlaatgassen zit.

We zijn er nu een aantal keer geweest het afgelopen jaar en we komen er zeker nog terug: ++++

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *