Koken

Thermomix Tm5

De thermomix tm5 heeft inmiddels een opvolger, de tm6. Ik gebruik de thermomix allereerst om sausjes te maken. Bearnaise saus is hier zeer geliefd en elke keer lukt het weer zonder moeite met de tm5. Bij de aanschaf werd ook het basis kookboek geleverd, inclusief de bijbehorende key. Dit basis kookboek bevat een groot aantal handige basisrecepten waar je al heerlijke gerechten kunt maken en inspiratie opdoen voor andere gerechten. Het voordeel van het gebruik van de key is dat je vanaf het scherm van de thermomix direct kan koken en het apparaat al zelf op de juiste instellingen wordt gezet. Het is nu ook mogelijk om de cookie key erop aan te sluiten met een abonnement. Via wifi kan je dan de thermomix koppelen met de cookidoo recepten op het internet.

Er zijn ontelbare recepten die je met de Thermomix5 kunt maken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en smaak. Hieronder geef ik enkele van mijn favoriete recepten die ik graag bereid met behulp van de Thermomix5:

  1. Pompoensoep: de Thermomix5 is de perfecte machine om een ​​heerlijke pompoensoep te maken. Gooi gewoon wat gepelde pompoenblokjes, groentebouillon, ui, knoflook en je favoriete kruiden in de machine. Zet het aan en de soep is binnen enkele minuten klaar.
  2. Hummus: als je van hummus houdt, dan is het maken van deze dip met de Thermomix5 supergemakkelijk. Doe kikkererwten, tahin, knoflook, citroen en kruiden in de machine en mix het tot een gladde, romige dip.
  3. Brownies: met de Thermomix5 kun je ook heerlijke fudgy chocoladebrownies maken. Het machine mengt het beslag en verwarmt het totdat het de juiste consistentie bereikt. Voeg je favoriete noten of chocoladestukjes toe en bak in de oven tot ze klaar zijn.
  4. Risotto: je kunt zelfs risotto maken met de Thermomix5. De machine roert het constant, waardoor je een perfecte, romige consistentie krijgt zonder urenlang te hoeven roeren. Probeer eens een risotto met champignons of spinazie.
  5. Sorbet: de Thermomix5 is ook geweldig voor het maken van heerlijke vruchtensorbets. Mix gewoon wat bevroren fruit, wat honing en citroensap en serveer als een verfrissend dessert.

Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke recepten die je kunt maken met de Thermomix5. Het apparaat biedt eindeloze mogelijkheden voor het bereiden van heerlijke gerechten en is zeker een aanwinst voor elke keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *