Website

Beginnen met WordPress

Ervaring met Jooma heb ik wel, maar WordPress is helemaal nieuw voor mij. Bij het registreren van de domein naam kwam de hosting provider Hostnet.nl met een suggestie: voeg ook de WordPress optie toe aan je winkelmandje, dan kan je direct beginnen met je website. OK, dat klinkt handig, maar wat houdt dit nu precies in? Dus geklikt op de link met meer informatie. Nu blijken er drie opties te zijn:

  • WordPress website maken
  • WordPress hosting
  • Managed WordPress hosting

Daarmee kwam de vraag: wat is het verschil tussen deze drie opties?

WordPress website maken. Behalve het kosten overzicht en het verschil in aantal GB, email adressen die je kan kiezen (waardoor het maandtarief verschilt), staat er vermeld “Jij hebt geen omkijken naar de installatie van WordPress”. Dat klinkt al goed! Want de installatie van Joomla heeft destijds toch aardig wat moeite gekost en het bijhouden van de juiste updates is een continue proces.

WordPress hosting eens verder bekijken dan. Maar ik zie eigenlijk dezelfde voordelen……..hmmmm. Welke moet ik nu kiezen? De chat functie lijkt niet beschikbaar. Ik maak een keuze, (in mijn achterhoofd houdende dat het bij deze provider altijd nog mogelijk is om van keuze te wisselen mocht ik dit graag willen). De bestelling is gedaan, alles keurig geleverd en we kunnen aan de slag. Toch blijft het knagen … heb ik nu de juiste keuze gemaakt?

Toch weer even terug naar de hosting provider website om alle kleine lettertjes te lezen. De chat knop is nog steeds niet beschikbaar helaas. Maar dan zie ik ineens het cookie beleid! Misschien moet ik eens de cookies accepteren? En jawel, direct erna is de chat functie beschikbaar. Yes!

In de chat functie heb ik uiteindelijk mijn antwoord gekregen. Beide pakketten die op de twee verschillende links staan vermeld zijn exacte hetzelfde. Pfieuw… problem solved!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *