Lifestyle, gezondheid en ontspanning

Feetup trainer ervaring en review

Ervaring van mijn FeetUp

Deze blog beschrijft mijn ervaring met FeedUp trainer, het Yogo handstandbankje. Met de FeetUp kun je op een stabiele en veilige manier tal van inversie-posities beoefenen, zonder dat je druk op je nek of wervelkolom krijgt.

Het bankje moet in elkaar gezet worden, maar er zit een goede handleiding bij en binnen een half uur staat je bankje klaar voor gebruik. De zijbalkjes hebben 1 keer FeedUp op z’n kop staan, dus wees niet bang dat je het bankje verkeerd in elkaar heb gezet, dit hoort zo te zijn 😉

Oefeningen voor FeetUp

Bij de FeedUp werd een mooie poster bijgeleverd waarin zelfs een hele Yoga flow wordt uitgebeeld, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Zowel voor beginners als gevorderden worden oefeningen uitgebeeld. Door het volgen van de oefeningen ben je op een leuke manier je lichaam aan het trainen om ondersteboven de wereld te verkennen. Op het moment van aankoop was er 1 app te downloaden: YOGA for everyone van Patrick Broome. In deze app kan je filmpjes afspelen waarbij gebruik wordt gemaakt van de FeedUp. Op de website van FeedUp staat ook een eigen app vermeld, deze heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Ik heb grote angst voor een handstand. Door mijn hyper flexibiliteit ben ik bang door mijn polsen te zakken. De FeetUp is voor mij een perfect hulpmiddel om toch ondersteboven oefeningen te kunnen doen. Ik kan met de FeetUp een leuke Yoga flow samenstellen met ook vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, schouder openers en arm balans houdingen. Ook het trainen van mijn buikspieren is erg leuk om te doen. Wel moet je actief op je ademhaling blijven letten als je op z’n kop hangt, anders wordt je gezicht in no time een grote rode ballon.

Beoordeling

Een aanrader voor mensen die oefeningen op z’n kop willen doen maar ook van veiligheid houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *