Lifestyle, gezondheid en ontspanning

Migraine en TENS – Paingone Qalm review en ervaring

Qalm Paingone
Qalm Paingone

In deze blog vertel ik verder over mijn persoonlijke ervaring met Qalm van Paingone. Qalm is een hulpmiddel dat migraine kan verlichten en maakt gebruik van TENS. Je plakt het op je voorhoofd en de sessie duurt 60 minuten.

Migraine heb ik zelf al vele jaren. Ik probeer de zogenaamde triggers zo veel mogelijk te voorkomen, maar toch heb ik nog regelmatig een migraine aanval. In het verleden heb ik hier medicatie voor geprobeerd (Maxalt). Helaas werkte Maxalt niet voor elke aanval en de bijwerkingen (enorm slaperig en duf) waren wel heel vervelend. Daarom ben ik al jaren met Maxalt gestopt. In de tussentijd nog wel andere niet medicatie oplossingen geprobeerd zoals Acupunctuur, nekmassage apparaat en het Flowee matje met zeer wisselende resultaten.

Gisteren had ik tijdens mijn winkelbezoek aan de Fnac een beginnende migraine aanval. Bij de afdeling gezondheid zag ik een aantal producten van Paingone, waaronder de pen die je kon uitproberen, de paingone one plus. Deze heb ik aangezet en tegen mijn voorhoofd gezet. De electrische schokjes (TENS) gaven een tijdelijk pijngevoel, maar daardoor dacht ik even niet aan mijn hoofdpijn. Op zich een interessante ervaring, maar dit leek me niet de juiste oplossing voor mijn migraine aanvallen. Het doosje van Qalm, waarop specifiek migraine op stond vermeld leek me echter wel de moeite waard om uit te proberen. De prijs vond ik wel erg hoog (200 euro), maar als het echt ging oplossen met mijn migraine aanvallen is dat het geld wel waard.

Thuis gekomen de doos opengemaakt. Er zit het apparaatje in, twee gelpads (deze kan je los erbij kopen), een hoofdband, een reisetui en een oplaadkabel (zonder stekker). Allereerst heb ik de Qalm opgeladen, na ongeveer 30 minuten was deze helemaal opgeladen. Dit gaf mij mooi de tijd om de handleiding eens te lezen. Het opplakken van de gel pad leek mij nog het moeilijkste. maar ook dit is duidelijk uitgelegd en is me gelukt.

Voordat je de Qalm met de opgeplakte gelpads op je voorhoofd bevestig, moet je eerst je voorhoofd goed schoonmaken. Hoe schoner je voorhoofd is (en een beetje nat), hoe langer je gelpad mee zal gaan. Je moet de Qalm ongeveer 1 cm boven je wenkbrauwen bevestigen. Het bleef goed plakken bij mij en ik had ook de hoofdband erbij opgedaan om de Qalm goed op zijn plek houden. De Qalm heeft twee programma’s, hierover later meer. Je zet de Qalm aan door de aanknop ongeveer 3 seconden ingedrukt te houden en je een piep hoort. De intensiteit van de schokken kan je zelf harder of zachter zetten met de + en – knoppen op de Qalm.

Na het aanzetten voelde ik vrij weinig, maar door de intensiteit te verhogen ging ik al snel iets voelen. Bij de hogere intensiteit was het net alsof iemand mij aanraakte op de top van mijn schedel. Aangezien de Qalm werkt met electra inpulsen wordt geadviseerd om minimaal 30 centimeter afstand te houden tussen bijvoorbeeld je GSM. Voor de zekerheid beb ik mijn apple watch even afgedaan en ben ik niet in de buurt van mijn GSM gekomen. Na 1 uur schakelt het apparaat zich vanzelf uit en doet dit met een piep. Tijdens de sessie voelde ik de schokken op mijn hoofd. Als het gevoel minder begon te worden heb ik de intensiteit verhoogd. Een prettig gevoel is het echt niet, maar een migraine aanval is ook zeker geen prettig gevoel. Ik heb nog NIET de maximale intensiteit bereikt.

Ik was blij dat het uur voorbij was. Na het horen van de piep en het stoppen van de electra pijntjes voelde ik direct verlichting. Heerlijk dat het gestopt was! En de migraine aanval? Deze was inderdaad zoveel minder geworden! Op de achtergrond voelde ik hem nog wel, maar ik kon alles weer doen en ook mijn misselijkheid was weg.

Programma’s.

Qalm heeft een 60 minuten durende sessie om aanvallen te verminderen en een 20 minuten sessie om aanvallen te voorkomen.

Resultaat

Mijn eerste ervaring was zeer positief! Mijn migraine aanval was zo goed als verdwenen na de Qalm sessie.

PLus en minpunten

+ het helpt bij mij echt tegen een migraine aanval!!

– De gelpads moet je er apart los bij gaan kopen op den duur (ik weet nog niet hoe lang ik met een gelpad kan doen).

– het ziet er wel spacy uit en ik ben benieuwd hoe ik dit op kantoor ga dragen als ik een aanval krijg

– de sessie is wel pijnlijk maar ik zet de intensiteit wel hoog

Ik zal de komende tijd Qalm blijven gebruiken en per keer mijn vervolgervaringen in deze blog schrijven. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *