Lifestyle, gezondheid en ontspanning

MigraineManager app

Ik heb net het artikel geschreven over mijn ervaring met Qalm van Paingone. Qalm is een Tens apparaatje dat kan helpen om migraine aanvallen te voorkomen en verminderen. Voor het vastleggen van je hoofdpijndagboek kan je de app MigraineManager gebruiken.

Bij de Qalm werd ook een app gemeld die ke kan gebruiken: MigraineManager. Deze app kan je downloaden en na het maken van een account kan je je gegevens bijhouden over je migraine aanval. Wanneer deze is/was, waar de pijn zich bevindt, welke medicatie je ertegen hebt gebruikt.

De app is gebruiksvriendelijk en je kan er zo veel (of zo weinig) informatie in vastleggen die je wilt. Je kan de evolutie volgen, de impact evalueren en, indien gewenst, de hoofdpijn kalender delen met je arts.

Zelf leg ik mijn migraine aanvallen al vast in de standaard app van Apple: health. In Health kan je lang niet zo veel informatie vastleggen als in MigraineManager. Wil je dus echt een inzicht krijgen in je aanvallen dan adviseer ik je om MigraineManager te gebruiken. Wil je alleen het overzicht van de migraine aanvallen vastleggen, dan is Health voldoende.

Voordelen/nadelen

+ de app is gratis

+ je kan ontzettend veel informatie vastleggen

– je moet een account aanmaken

– ik weet niet wie allemaal inzicht krijgt in je gegevens

– weer een app erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *