Lifestyle, gezondheid en ontspanning

Moonbird

Onze Moonbird in de groene kleur

Sinds enkele weken zijn we in het bezit van een Moonbird. Moonbird is een klein apparaatje dat je in je hand kunt houden en dat je helpt bij je ademhalingsoefeningen. Het apparaat is ongeveer te grote van een grote avocado peer. Moonbird is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Onze Moonbird is donker groen met licht groene accenten.

Er zit een vingersensor op waar je je duim op moet houden en met deze sensor registreert het apparaat diverse metingen. Het apparaat kan je met en zonder app op je telefoon gebruiken. Dit is ook de reden waarom we voor de Moonbird hebben gekozen. Als je een paniekaanval hebt, dan kan je het apparaat aanzetten door er even lichtjes mee te schudden, je houdt je duim erop en het apparaat begint te werken. Geen geklooi met eerst een app aanzetten. Ook als je in slaap wilt vallen is het een kwestie van de Moonbird vasthouden en rustig ademhalen op het ritme.

Hoe werk Moonbird?

Als je Moonbird vasthoudt, even schudt en je duim op de sensor houdt, dan gaat de Moonbird werken. Het blaast zichzelf op als een ballonnetje. Dit is het moment dat je ook zelf ademhaalt, ofwel je buik opblaast als een ballonnetje. Wanneer de Moonbird weer leeg loopt (en je voelt dit echt in je hand), dan laat je ook je buik weer leeglopen. Simpel!

Je kan Moonbird ook starten via de app, met of zonder stembegeleiding

Moonbird helpt mij echt mijn aandacht bij mijn ademhaling te houden. Als ik ademhalingsoefeningen doe met alleen een voice-sessie dan merk ik dat ik ofwel snel afgeleid ben, ofwel ik me af en toe aan de stem begin te irriteren. Met de Moonbird is dit anders. Ik concentreer me om de bewegingen van Moonbird te voelen en mijn ademhaling stem ik erop af.

Telefoon app

Bij de Moonbird kan je ook de Moonbird app installeren. De app heeft een aantal functie. Het houdt je statistieken bij, kan je notificaties sturen als het weer tijd is om te ontspannen en heeft ook een aantal voorgeprogrammeerde Journeys met sessies. Deze sessie zijn gegroeperd in Journeysop onderwerp:

  • Balanced breathing
  • personal exercise
  • Better sleeping
  • Less stress
  • Less anxiety
  • (en binnenkort) More focus

Elke journey heeft een aantal sessies die je kan volgen en de lengte van de sessies variëren per sessie. Tijdens deze sessie kan je begeleid worden door een stem die een verhaal/uitleg geeft, maar deze stem kan je ook uitzetten.

Persoonlijk vind ik het fijn om de Moonbird zonder app te gebruiken. Ik probeer mijn telefoon zo min mogelijk te gebruiken gedurende de dag en zeker tijdens een ontspanningsoefening wil ik dan geen telefoon in de buurt hebben. Momenteel staat Moonbird bij mij standaard ingesteld dat deze na 2 minuten stopt. Als ik een sessie via mijn app start dan kan ik hier de tijdsduur voor instellen. Zonder app is het me nog niet gelukt om de tijd aan te passen. Wat ik nu doe na de 2 minuten is nogmaals Moonbird activeren als de sessie afgelopen is.

Ik gebruik de Moonbird zonder app, en als ik deze dan een keer connecteer dan zijn er verder geen statistieken bijgehouden. Deze statistieken worden wel bijgehouden als je de app gebruikt vermoed ik. Meer info over de app kan je in deze blog vinden.

‘S avonds ligt Moonbird op mijn nachtkastje. Als ik een drukke dag heb gehad en daardoor met veel gedachtes nog in bed lig, dan activeer ik Moonbird en concentreer ik me op mijn ademhaling. Dankzij Moonbird val ik veel sneller in slaap en lig ik niet uren te woelen met allerlei gedachtes.

Conclusie

Beveel ik Moonbird aan, jazeker! Het helpt echt bij het ontspannen en even aan niets denken en je concentreren op je ademhaling. Vooral doordat ik de Moonbird op elk gewenst moment van de dag kan oppakken om te gebruiken en niet de app nodig heb is een dikke dikke plus.

Meer informatie? www.moonbird.life

Lees ook onze andere blog over Moonbird, de update na enige maanden in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *