Lifestyle, gezondheid en ontspanning

Flowee mat en Flowee kussen

Een jaartje geleden heb ik een Flowee mat en een Flowee kussen gekocht. De hoogste tijd om hier eens wat meer over te vertellen.

Allereerst, waarom heb ik deze gekocht? In het verleden heb ik enkele keren een acupunctuur sessie gevolg. Eentje tijdens mijn zwangerschap en eentje omdat ik wat lichamelijke klachten had. In beide gevallen vond ik het een bijzondere ervaring en ik heb er geloof in dat het werkt. Nu wil ik mijn lichaam een beetje zelf onderhouden, maar elke week een acupuntuur sessie volgen is niet handig.

Na het zien van de Flowee mat heb ik besloten om deze eens te gaan proberen.

Flowee mat

Er zijn verschillende merken op de markt en de prijs varieert hierin. Uiteindelijk heb ik zelf gekozen voor de mat van het merk Flowee. Ik hoopte ook dat de mat zou helpen om mijn migraine aanvallen te reduceren en daarom leek het kussen mij ook interessant. De site waar ik de mat wilde kopen had een bundelaanbieding en daarom heb ik beide producten in 1 keer gekocht.

De mat zelf is van goede kwaliteit. De plastic puntjes zitten er goed op en zijn heel scherp. De mat zelf leg ik op de harde vloer en de puntjes voel je direct. VInd je dit te pijnlijk in het begin? (net als ik)… dan kan je de eerste sessies doen met bijvoorbeeld een t-shirt aan. Wat ook goed werkt is om de Flowee mat niet op een harde vloer te leggen, maar in je bed op het matras. Voor het slapengaan heb ik de Flowee mat in mijn bed gelegd en ging er dan op liggen. Het andere voordeel is dan ook direct dat je een lekker warm deken op je kan leggen. Het nadeel van deze methode? Ik viel altijd op de Flowee mat in slaap en na een paar uurtjes wordt je dan wakker en moest ik de mat nog uit mijn bed halen. Ik leg deze dan naast mij neer, maar ‘sochtends mij het wakker worden en uit bed stappen moet je dan NIET met je blote voeten zomaar op die Flowee mat stappen, want dat doet zeer(!).

Nu gebruik ik de Flowee mat gewoon op de vloer, eventueel met een yoga matje eronder (niet erover, want dan heeft de Flowee mat geen nut meer). Mijn sessie doe ik samen met de Moonbird. Met Moonbird kan ik me op mijn ademhaling concentreren en weet ik wanneer de tijd voorbij is. Ik lig er niet alleen met mijn rug op, maar ook vaak met mijn buik en/of mijn bovenbenen. Daarna eindig ik vaak nog met een kleine sessie dat ik met mijn voeten op de Flowee mat ga staan.

Aan het einde van de sessies is mijn lichaam dan helemaal rood. Pijn voel ik dan niet, maar het ziet er wel gek uit met al die puntjes.

De Flowee kussen heb ik aangeschaft om mijn migraine problemen aan te kunnen pakken. Helaas zijn mijn ervaringen met het kussen wat minder. Ik leg het kussen in mijn nek, zodat de puntjes mijn schouder en nek en hoofd raken. Ook mijn achterhoofd raakt de puntjes en dit blijft pijnlijk en niet fijn. Mijn oplossing is om een washandje op de laatste puntjes te leggen zodat deze mijn achterhoofd niet raken. Sessies met het kussen doe ik voornamelijk tijdens een migraine aanvallen. Maar ik heb niet echt het idee dat het helpt om de migraine aanval te verminderen. De Paingone Qalm vind ik dan beter werken (zie mijn andere blog).

Flowee kussen

Het effect

Heeft het nu een daadwerkelijk effect? Voor mij geeft het in ieder geval goede ontspanning. Ik voel me heerlijk na een sessie. Ook een voetensessie doet me altijd goed. Of het medisch of werkt durf ik niet te zeggen. Ik raad in ieder geval de Flowee mat aan, het kussen geeft niet veel toegevoegde waarde.

Tip: gebruik het in combinatie met de Moonbird om echt goed op je ademhaling te kunnen focussen (en je kan meteen de timer zetten, zodat je weet hoe lang je sessie duurt).

Beoordeling

Eindoordeel Floweemat: ++++

Eindoordeel Floweekussen: +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *