Lifestyle, gezondheid en ontspanning

Moonbird – update

Update augustus 2022: Onderstaand artikel is niet meer van toepassong. Met de laatste updates van Moonbird (zowel het apparaat als de app) is het mogelijk om de voices guidance te gebruiken op oudere Wifi!

Hierbij de update van Moonbird na deze enige maanden in gebruik heb (zie eerder blog) Na veel heen en weer gemailed te hebben met het Moonbird team hebben we de oplossing van de het no-voice-probleem in de app ontdekt. De review over de Moonbird app kan je hier vinden.

Blijkbaar is mijn WIFI thuis niet het allernieuwste type WIFI. Voor de techies. Er zijn verschillende soorten WIFI.

  • IEEE 802.11a werkt in de 5,8GHz-band en de bandbreedte is maximaal 54 Mbps.
  • IEEE 802.11b werkt in de 2,4GHz-band en de bandbreedte is maximaal tot 11 Mbps. Deze technologie is al geruime tijd (sinds medio 2005) niet meer in de handel en wordt als achterhaald beschouwd. Toch worden er nog veel laptops gemaakt die dit type wifi-standaard ondersteunen.
  • IEEE 802.11g is de opvolger van 802.11b en werkt in de 2,4GHz-band, de bandbreedte is maximaal 54 Mbps. De producten die gebruikmaken van 802.11g kunnen ook met de 802.11b-standaard overweg.
  • IEEE 802.11n werkt in de 2,4- en de 5,8GHz-band en meerdere antennes. De bandbreedte van de n-versie is minimaal 150 Mbps, en kan oplopen tot 600 Mbps. Dit is 10 keer sneller dan de voorloper van de standaard (802.11g). In augustus 2009 werd de IEEE 802.11n een officiële standaard. Tot die tijd bestond er al enkele jaren apparatuur die met de voorlopige standaard werkte (IEEE 802.11n draft 2.0). Het Engelse woord ‘draft’ staat voor ‘concept’. Van 2006 tot 2009 was er allerlei apparatuur die voldeed aan de IEEE 802.11n draft.
  • IEEE 802.11u maakt roaming over wifinetwerken mogelijk. Een apparaat kan daarvoor gebruikmaken van externe wifinetwerken om automatisch contact te leggen met internet.
  • IEEE 802.11ac werkt enkel in de 5,8GHz-band, dit via meerdere antennes.

Mijn ervaring is nu dat in ieder geval de Wifi-N NIET werkt met de app. Let wel, de app zelf werkt wel prima, alleen de stem ontbreekt. Heb je thuis ook deze N WIFI? Dan kan je je WIFI uitzetten en via je mobiele data werken. Bij mij komt de stem er dan wel. Maar dan heb ik natuurlijk het nadeel dat mij dit wel mobiel dataverbruik kost. Het is dus een afweging die je kan maken. Vooralsnog is Moonbird niet van plan om ook N WIFI te gaan ondersteunen.

Het hele WIFI thuisnetwerk upgraden zit voor mij helaas nog even niet in de planning en momenteel is het alleen de Moonbird app die problemen geeft.

Gebruik zonder Guidance app

Ik gebruik de Moonbird app als standalone apparaat. De batterij duur vind ik prima en het opladen na een aantal sessies gaat ook snel. Het meeste gebruik ik mijn Moonbird als ik:

  • in bed lig te piekeren. Dan pak ik hem van mijn nachtkastje en volg ik de ademhaling
  • in combinatie met mijn Flowee mat.

Mijn huidige beoordeling:

+++

Als ik de app volledig zou kunnen gebruiken zou het ++++ worden.

Dit is de Moonbird – kleur donkergroen
Aan de achterkant is het oplaadpunt
Dit is de sensor waar je je duim op moet houden. Als Moonbird aan is, brand hier een klein lichtje
Even lichtjes schudden en Moonbird gaat aan. Het lichtje brand
Zodra je je duim erop houdt begint de Moonbird.
Moonbird blaast zich een beetje op als een ballon, en krimpt weer. Op basis van het uitzetten adem je in.
Bij het inkrimpen adem je uit.
Je ziet de Moonbird een beetje uitzetten en inkrimpen aan de onderkant van deze video
Je voelt het in je handpalm. Je kan je nu concentreren op de beweging in je handpalm en je buik op dezelfde manier laten bewegen.
Hou eventueel je andere hand op je buik en concentreer je op dezelfde manier van ademhalen.
Concentreer je op Moonbird en adem mee. Moonbird stopt vanzelf na een aantal minuten (afhankelijk van instelling).
Na het einde van de sessie kan je in de app zien wat je statistieken van de sessie zijn.
Hou Moonbird zo stil mogelijk, anders kloppen de statistieken niet.
Concentreer je op Moonbird en je voelt de beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *